Τηγάνια μαγειρικής Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

cooking pans


Ο απαραίτητος βοηθός κάθε κουζίνας

Το τηγάνι είναι ένα βασικό σκεύος μαγειρικής που χρησιμοποιείται για μια μεγάλη ποικιλία πιάτων, από τηγανίτες και κρέπες μέχρι μπιφτέκια και λαχανικά. Είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για κάθε κουζίνα, ανεξάρτητα από το επίπεδο μαγειρικής εμπειρίας του χρήστη

Είδη τηγανιών

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη τηγανιών διαθέσιμα στην αγορά, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Τα πιο κοινά είδη τηγανιών είναι:

Αντικολλητικά τηγάνια

Τα αντικολλητικά τηγάνια είναι κατασκευασμένα από ένα υλικό που εμποδίζει τα τρόφιμα να κολλήσουν στο τηγάνι. Αυτό τα καθιστά ιδιαιτέρως κατάλληλα για τηγάνισμα ευαίσθητων τροφίμων, όπως αυγά και ψάρια

Τηγάνια από ανοξείδωτο ατσάλι

Τα τηγάνια από ανοξείδωτο ατσάλι είναι ανθεκτικά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλες τις εστίες μαγειρέματος. Είναι επίσης πολύ ασφαλή για την υγεία, καθώς δεν περιέχουν χημικές ουσίες που μπορεί να απελευθερωθούν κατά το μαγείρεμα

Τηγάνια από μαντέμι

Τα τηγάνια από μαντέμι είναι εξαιρετικά ανθεκτικά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μια μεγάλη ποικιλία πιάτων. Επίσης, αναπτύσσουν μια φυσική αντικολλητική επίστρωση με την πάροδο του χρόνου

Γκριλιέρες

Οι γκριλιέρες είναι ένα είδος τηγανιού με ανάγλυφη επιφάνεια που δίνει στα τρόφιμα μια τραγανή γεύση. Χρησιμοποιούνται συνήθως για να ψήσουν μπιφτέκια, κοτόπουλο και λαχανικά

Σωτέζες

  • Οι σωτέζες είναι μικρά, βαθιά τηγάνια που χρησιμοποιούνται για σοτάρισμα και μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά. Είναι ιδανικές για πιάτα όπως ριζότο, σάλτσες και μαγειρευτά
  • Σωτέζα

Πώς να επιλέξετε το σωστό τηγάνι

Όταν επιλέγετε ένα τηγάνι, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη:

  • Το μέγεθος: Τα τηγάνια διατίθενται σε διάφορα μεγέθη. Το μέγεθος που θα επιλέξετε εξαρτάται από το μέγεθος της οικογένειάς σας και από το είδος των πιάτων που σκοπεύετε να μαγειρέψετε.
  • Το υλικό: Το υλικό του τηγανιού επηρεάζει τον τρόπο που μαγειρεύει το φαγητό. Τα αντικολλητικά τηγάνια είναι καλά για ευαίσθητα τρόφιμα, τα τηγάνια από ανοξείδωτο ατσάλι είναι ανθεκτικά και τα τηγάνια από μαντέμι αναπτύσσουν μια φυσική αντικολλητική επίστρωση με την πάροδο του χρόνου.
  • Η τιμή: Τα τηγάνια διατίθενται σε διάφορες τιμές. Η τιμή εξαρτάται από το υλικό, το μέγεθος και την ποιότητα του τηγανιού.

Φροντίδα των τηγανιών

Για να διατηρήσετε τα τηγάνιά σας σε καλή κατάσταση, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές:

  • Πλύντε τα τηγάνιά σας αμέσως μετά το μαγείρεμα.
  • Μην χρησιμοποιείτε σκληρά σφουγγάρια ή απορρυπαντικά που θα μπορούσαν να βλάψουν την επίστρωση του τηγανιού.
  • Αν το τηγάνι σας είναι αντικολλητικό, μην το θερμαίνετε σε πολύ υψηλή θερμοκρασία.
  • Εάν το τηγάνι σας είναι από μαντέμι, μπορείτε να το λιπάνετε ελαφρώς μετά από κάθε χρήση για να διατηρήσετε την αντικολλητική του επίστρωση.

Με τη σωστή επιλογή και φροντίδα, τα τηγάνιά σας θα σας κρατήσουν για πολλά χρόνια












ELEFTHERIOU-ELEKTRO

Από Nikos Eleftheriou 19 Σεπτεμβρίου 2024
Τα φυσικά καταστήματα πάλι μπροστά!
Φορητά Κλιματιστικά: Πώς Λειτουργούν;Διαδικασία Ψύξης
Από Nikos Eleftheriou 23 Ιουλίου 2024
Φορητά Κλιματιστικά: Πώς Λειτουργούν;Διαδικασία Ψύξης Απορρόφηση Θερμότητας: Ο ζεστός αέρας του δωματίου εισέρχεται στο κλιματιστικό μέσω ενός αεραγωγού. Ψύξη: Ο αέρας έρχεται σε επαφή με ψυκτικό υγρό που κυκλοφορεί σε ένα ψυκτικό στοιχείο. Το ψυκτικό υγρό απορροφά θερμότητα από τον αέρα, ψύχοντάς τον. Αποβολή Ζεστού Αέρα: Ο ψυχρός πλέον αέρας διοχετεύεται πίσω στο δωμάτιο μέσω ενός άλλου αεραγωγού. Συμπύκνωση Υγρασίας: Καθώς ο αέρας ψύχεται, η υγρασία που περιέχει υγροποιείται και συλλέγεται σε ένα δοχείο που χρειάζεται άδειασμα κατά διαστήματα.
Είδη Ψύξης στα Οικιακά Ψυγεία
Από Nikos Eleftheriou 27 Μαΐου 2024
Είδη Ψύξης στα Οικιακά Ψυγεία: Στατική Ψύξη: Οικονομική, απλή, μη ομοιόμορφη ψύξη, σχηματισμός πάγου, συχνή ανάγκη απόψυξης. Ψύξη με Ανεμιστήρα: Καλύτερη ψύξη, λιγότερος πάγος, θορυβώδης. No Frost: Ομοιόμορφη ψύξη, χωρίς πάγο, ακριβότερη, ξηραίνει τα τρόφιμα. Ψύξη Inverter: Εξοικονόμηση ενέργειας, ήσυχη, σταθερή θερμοκρασία, ακριβότερη