ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
talking on phone icon 545458 Τηλεφωνική παραγγελία 210 2022060
×
 x 

0 Προϊόντα

Κατηγοριες Προϊοντων

Fujitsu

fujitsu

1958: Ιδρύεται η εταιρεία ΒΙΟΜΕΤΑΛ Α.Ε. η οποία αποτελεί την μετεξέλιξη της «Ι. Σταυρόπουλος & Σία», ξεκινώντας την κατασκευή μεταλλικών ψυγείων πάγου και θερμαστρών πετρελαίου.
1959: Η ΒΙΟΜΕΤΑΛ Α.Ε. ξεκινά την παραγωγή των πρώτων ηλεκτρικών ψυγείων.
1968: Εισαγωγή των μετοχών της Εταιρείας στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών με αύξηση του Μετοχικού της Κεφαλαίου η οποία καλύφθηκε με Δημόσια Εγγραφή.
1969: Η εταιρεία διευρύνει τη δραστηριότητά της με την κατασκευή λευκών ηλεκτρικών συσκευών και την συναρμολόγηση ασπρόμαυρων και αργότερα έγχρωμων τηλεοράσεων.
1973: Ξεκινά η λειτουργία του υπερσύγχρονου εργοστασίου της εταιρείας στα Μποφίλια Αττικής. Η ΒΙΟΜΕΤΑΛ ESKIMO ακμάζει ως η 23η μεγαλύτερη βιομηχανία στην Ελλάδα, απασχολεί περισσότερους από 1.500 εργαζόμενους και κατέχει το 27% της Ελληνικής αγοράς στον κλάδο των ηλεκτρικών οικιακών συσκευών.
1977: Η ESKIMO και η ΙΖΟΛΑ Α.Ε. σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα προχωρούν σε σύσταση της ΕΛΙΝΤΑ ΑΒΕ με ίση ποσοστιαία συμμετοχή. Στην νεοσύστατη εταιρεία παραχωρείται το εργοστάσιο παραγωγής των λευκών ηλεκτρικών συσκευών της εταιρείας στα Μποφίλια. Η ΒΙΟΜΕΤΑΛ ESKIMO διατηρεί το τμήμα παραγωγής τηλεοράσεων και video μέχρι το 1989 οπότε διακόπτει την παραγωγή και εστιάζει πλέον τη δραστηριότητά της στην εισαγωγή και εμπορία των παραπάνω προϊόντων.
1996: Τροποποιείται η επωνυμία της σε ESKIMO Α.Β.Ε. και αρχίζει η εισαγωγή πλέον και διάθεση στην Ελληνική αγορά πλήρους γκάμας ελευθέρων οικιακών συσκευών με το σήμα ESKIMO τα οποία αποτελούν το κύριο προϊόν της εταιρείας.
1994: Ιδρύεται από τον κ. Γεώργιο Φειδάκη η F.G. EUROPE Α.Ε. (με την αρχική επωνυμία, ΘΑΝΚΟ Α.Ε.). Η FG EUROPE δραστηριοποιείται στο χονδρικό εμπόριο ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών καθώς και στον τομέα εισαγωγής και εμπορίας κλιματιστικών όπου και κατακτά ηγετική θέση. Τα ισχυρά brand names των προϊόντων της, Fujitsu, General, Dynamic, Fuji Electric, Clivet κλπ., την κατατάσσουν στους πρωταγωνιστές της Ελληνικής αγοράς στο χώρο των κλιματιστικών. Παράλληλα δραστηριοποιείται και στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας.
1994: Η FG EUROPE αναλαμβάνει την αποκλειστική διάθεση των κλιματιστικών GENERAL της FUJITSU GENERAL στην Ιταλία.
2001: Η FG EUROPE αναλαμβάνει την αποκλειστική διάθεση των προϊόντων FUJITSU, GENERAL & FUJI ELECTRIC στη Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Αλβανία, Μαυροβούνιο, Βοσνία Ερζεγοβίνη και ΠΓΔΜ.
2001: Η FG EUROPE αναλαμβάνει την αποκλειστική διάθεση στην Ελληνική αγορά των συστημάτων κεντρικού κλιματισμού (ψύκτες) του Ιταλικού Οίκου Clivet.
2001: Η FG EUROPE αποκτά πλειοψηφική συμμετοχή στην ESKIMO Α.Β.Ε..
2002: Η ESKIMO και η FG EUROPE συγχωνεύονται, με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη και τη μετονομασία της σε F.G. EUROPE Α.Ε.
2003: Μέσω της θυγατρικής ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΧΑΪΑΣ Α.Ε. ο Όμιλος εισέρχεται στην αγορά της ενέργειας.
2005: Η FG EUROPE αναλαμβάνει τη διάθεση κατ’ αποκλειστικότητα στην Ελληνική αγορά, των λευκών και μαύρων οικιακών συσκευών της SHARP CORPORATION Ltd. Ιαπωνίας.
2006: Με τη σύσταση της εταιρείας RF ENERGY A.E. ο Όμιλος FG EUROPE ισχυροποιεί την παρουσία του στο χώρο της Ενέργειας διευρύνοντας τους τομείς δραστηριοποίησής του.
2007: Χρονιά ορόσημο για την εταιρεία και τον Όμιλο, ο οποίος σημειώνει τα καλύτερα αποτελέσματα της ιστορίας του, με εντυπωσιακή βελτίωση όλων των οικονομικών του μεγεθών.
2008: Η FG EUROPE αναλαμβάνει αποκλειστικός διανομέας των προϊόντων της FUJITSU GENERAL στην Τουρκία.
2010: Ο Όμιλος αποφασίζει να προχωρήσει στο rebranding της Eskimo.
2012: Ανακοινώνεται η συμφωνία με τη Midea για την αποκλειστική αντιπροσώπευση και διανομή των προϊόντων κλιματισμού για την Ελλάδα.
2014: Ιδρύονται οι θυγατρικές σε Ιταλία (FG Europe Italy Spa) και Τουρκία (FG Europe Klima Teknolojileri AŞ).
2015: Η FG Europe αναλαμβάνει την αντιπροσωπεία και διανομή των κλιματιστικών Midea για τα Βαλκάνια.
2017: Ιδρύεται η θυγατρική στη Μ. Βρετανία (FG Europe UK Limited).

×

TOP